Chiel Jinnink van Harfsen probeert de bal te veroveren op Michael den Heijer.
Volledig scherm
Chiel Jinnink van Harfsen probeert de bal te veroveren op Michael den Heijer. © Arjan Gotink

Brutaal Harfsen legt het af tegen eersteklasser DFS

Met opgeheven hoofd kan Harfsen de bekercompetitie verlaten. Het was al een kleine stunt om tot de laatste 32 te komen, door onder andere clubs uit de derde klasse te verslaan. Maar eersteklasser DFS, dat ook nog eens koploper in de competitie is, was een tandje te groot voor Harfsen: 1-5.

Harfsen wil zelf ook eens een stapje hogerop en naar de derde klasse promoveren. In dit duel kon het dan ook proeven hoe het is in de hogere klasses. Met lef en brutaliteit wist Harfsen DFS vaak schrik aan te jagen. Zeker aan het begin van de tweede helft liet Harfsen dat zien en daarin maakte het team de aansluitingstreffer via een strafschop van Ruben Wassink.

Harfsen bleef op zoek naar een stunt. Met enkele kansjes en wat dode spelmomenten probeerde het team langszij te kunnen komen. Maar dat bleek te hoog gegrepen voor Harfsen, dat in het laatste half uur nog drie tegengoals moest incasseren tegen de eersteklasser uit Opheusden.

Districtsbeker, vierde ronde: Harfsen – DFS 1-5 (0-2). 4. Remy Raterink 0-1, 28. Zefanho Kiriwenno 0-2, 47. Ruben Wassink (strafschop) 1-2, 65. Raterink 1-3, 84. Michael den Heijer (strafschop) 1-4, 85. Raterink 1-5.

Amateurvoetbal