Volledig scherm
DOS Kampen-trainer Marcel Post. © Freddy Schinkel

Buimer nu en Post straks aan het roer bij VENO

TrainerscarrouselVENO staat de rest van het seizoen onder leiding van Henk Buimer (54). Komend seizoen is Marcel Post (41) de hoofdtrainer. Post blijft ook trainer van DOS Kampen, Buimer stapt dan in op de zaterdag bij SV Zalk. Op deze manier heeft de tweedeklasser uit Vollenhove een oplossing gevonden voor het eerder op non-actief stellen van trainer Dennis van den Driessche.

Buimer en Post wonen beiden in Vollenhove. Buimer, nu nog assistent-trainer bij zaterdag eersteklasser WHC, trainde de hoofdmacht van VENO al tussen 2006 en 2011. Hij staat woensdag voor het eerst voor de groep.

Post is en blijft trainer van DOS Kampen en komend seizoen dus ook de eindverantwoordelijke bij VENO. Op die manier doet hij ook de noodzakelijke ervaring op om toegelaten te worden tot de opleiding UEFA-A. Dit seizoen heeft Post nog dispensatie om de Kamper club onder zijn hoede te nemen.

Roerige tijden

Of met de aanstelling van Buimer en Post een einde komt aan de roerige tijden die VENO kent, is nog maar de vraag. Zo is de situatie met Van den Driessche die in december werd weggestuurd, officieel nog niet afgerond. Hij ondertekende onlangs een contract bij zondag derdeklasser THOR uit Lippenhuizen, waar Van den Driessche het nieuwe seizoen in dienst treedt.

VENO staat er beroerd voor in de tweede klasse en degradatie lijkt haast onafwendbaar. De Vollenhovers hebben vier punten uit twaalf duels en hervatten als nummer laatst de competitie op zondag 26 januari met een thuisduel tegen Beilen.

Amateurvoetbal