Jarmo van 't Hof (l) en Kevin Manenschijn beseffen dat het verjongde team van Colmschate kwetsbaar is in de strijd tegen degradatie uit de derde klasse.
Volledig scherm
PREMIUM
Jarmo van 't Hof (l) en Kevin Manenschijn beseffen dat het verjongde team van Colmschate kwetsbaar is in de strijd tegen degradatie uit de derde klasse. © Ronald Hissink

Colmschate probeert de val naar de vierde klasse te voorkomen

DERDE KLASSEColmschate dreigt af te zakken naar de vierde klasse, het niveau waarop de club tussen 2009 en 2013 ook al acteerde. Met Jarmo van ’t Hof en Kevin Manenschijn, twee ervaren krachten in de selectie, kijken we naar de oorzaak van het verval en hoe de club het vege lijf nog kan redden.

Spits Van ’t Hof (31) kwam in 2010 in het kielzog van trainer Harry Decheiver mee van Helios en kende ups en downs bij zijn nieuwe club. Middenvelder Manenschijn (32) verruilde in 2017 na 22 jaar het witte shirt van Schalkhaar voor het gele van Colmschate. Met die club spelen ze zondag de cruciale derby tegen Activia. Bij een overwinning ziet de nabije toekomst er direct een stuk rooskleuriger uit.

Amateurvoetbal