Volledig scherm
Job van der Linden met de 1-0 uit een vrije trap. © Kevin Hagens

Columbia bekert verder via terechte zege op hoofdklasser

BekervoetbalHet leek op voorhand een lastige klus voor Columbia, in de districtsbeker winnen van hoofdklasser Juliana ’31. De ploeg uit Malden kreeg echter geen voet aan de grond op De Winkewijert en zag Columbia van meet af aan het overwicht hebben.

De nummer drie van de zondag hoofdklasse B had in de vorige ronde nog eersteklasser CSV Apeldoorn via een penaltyserie verslagen op Sportpark Orderbos, maar een nieuw ritje naar de hoofdstad van de Veluwe werd hen fataal. Columbia domineerde de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal en werd na elf minuten gevaarlijk, toen de bal via een tegenstander de paal raakte. Ruim twintig minuten later kon Juliana ’31 verder met tien man, nadat de aanvoerder een onbehouwen tackle produceerde op het middenveld.

Specialiteit

Beide elftallen zagen een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Ondanks dat de thuisploeg het overwicht had, creëerde het geen grote kansen. Tot Columbia in de 77ste minuut een vrije trap kreeg vanaf een meter of 22. Jop van der Linden liet zijn specialisme weer zien door de bal hard in het doel te schieten. De keeper zat erbij, maar was kansloos. Juliana ’31 ging voor de gelijkmaker, maar daardoor werden de ruimtes voor de geel-zwarten groter. Leon de Bok besliste in de 87ste minuut het duel.

In de vorige ronde klopte Columbia eersteklasser Woezik, ditmaal dus hoofdklasser Juliana ’31. ,,Wij willen niet alleen in de competitie naam maken, maar ook in de beker”, aldus hoofdtrainer Willem Mulderij. ,,Wij nemen het bekertoernooi serieus. Hopelijk spelen we in de volgende ronde ook thuis, want dan hebben we een grotere kans.”

Beker: Columbia - Juliana ‘31 2-0 (0-0). 77. Jop van der Linden 1-0, 87. Leon de Bok 2-0. 

Amateurvoetbal