Edilson José Coelho (rechts, in duel tegen Quick) was bij Rohda Raalte een sensatie. Komend seizoen keert de aanvaller terug bij Columbia.
Volledig scherm
Edilson José Coelho (rechts, in duel tegen Quick) was bij Rohda Raalte een sensatie. Komend seizoen keert de aanvaller terug bij Columbia. © Gerard Vrakking

Columbia haalt met Arsic en Coelho oude bekenden binnen

SPELERSCARROUSELTweedeklasser Columbia heeft twee oude bekenden aangetrokken voor het komende seizoen. Filip Arsic en Edilson Jose Coelho komen terug op sportpark De Winkewijert.

De in Apeldoorn woonachtige Filip Arsic (21) kwam het afgelopen half jaar uit voor HSC’21 na een kruisbandblessure. Daar is hij in de winter vertrokken. Hij sluit per direct aan, maar is nog niet speelgerechtigd. Daarvoor speelde hij bij FC Twente, Go Ahead Eagles en dus Columbia. Hij kan uit de voeten als aanvallende middenvelder of aanvaller en is nog jeugdinternational geweest voor Servië.

Buitenspeler Edilson Jose Coelho (25) woont ook in Apeldoorn en begon bij Columbia. Daarna was hij actief voor Go Ahead Eagles, FC Twente en Jong NAC. Verder was hij ook speler van Rohda Raalte, waar hij in de eerste klasse tot veertig treffers kwam. Nu speelt hij voor CSV Apeldoorn. Hij kwam daar afgelopen zomer geblesseerd aan en heeft het afgelopen half jaar nauwelijks gespeeld. ,,Hij heeft zelf contact opgenomen dat hij heel graag weer naar Columbia wilde”, laat trainer Willem Mulderij weten. ,,We zijn heel blij dat we deze twee talentvolle jongens aan onze selectie kunnen toevoegen, spelers met het ‘Columbia-DNA’ bovendien.”

Columbia is hard op weg naar de titel in de tweede klasse J. De club heeft tien punten meer (en een wedstrijd meer gespeeld) dan nummer twee Suryoye-Mediterraneo.

Amateurvoetbal