Volledig scherm
Bantenaar Martijn Bijdevaate speelt dit seizoen in het shirt van samenwerkingsclub Creil-Bant. Hier is hij in achtervolging op een speler van Sleat. © Peter Dekkers

Creil-Bant knokt zich als eenheid naar driepunter

Vierde klasseMet de letters SSA (Samenwerking Senioren Afdeling) voor de naam heeft Creil-Bant de eerste thuiswedstrijd in Creil met 1-0 gewonnen van Sleat. De vorige thuiswedstrijd was in Bant waar Foarut met 2-0 werd verslagen. 

Tegen Sleat begon Creil-Bant matig aan de wedstrijd. De beweeglijke spitsen van de Friezen zorgden voor de nodige onrust in de defensie van de samenwerkingsclub. De thuisploeg herstelde zich gaandeweg de eerste helft met dreigende schoten van Martijn Bijdevaate en Hugo Beugels. Vlak voor rust volgde de beloning in de vorm van de openingstreffer. Een vrije trap van Bijdevaate belandde op de paal, waarna Dirk Jan Doornbos de 1-0 binnen tikte. 

Na rust zwijnde Creil-Bant toen een offensief van Sleat zonder gevolgen bleef, doordat er driemaal een bal van de lijn werd gehaald. Daarna werd de wedstrijd onvriendelijk en kregen beide ploegen grote kansen. Als strijdende eenheid trok Creil-Bant uiteindelijk de driepunter over de streep.

Noord, 4A: SSA Creil-Bant - Sleat 1-0 (1-0). 43. Dirk Jan Doornbos 1-0.

Amateurvoetbal