Volledig scherm
Sebastian van Laar © Wout van Zoeren

CSV Apeldoorn haalt Van Laar van FC Zutphen

Sebastian van Laar verlaat in de zomer eersteklasser FC Zutphen voor CSV Apeldoorn. De 30-jarige verdediger kan zowel op de linksbackpositie ingezet worden, als links centraal achterin. Hij is momenteel bezig aan zijn achtste seizoen bij FC Zutphen, waarmee hij dit seizoen degradeert.

CSV-trainer Jeroen Burghout is blij met de komst van de linkspoot. ,,Wij kunnen wel wat leiderschap en ervaring gebruiken. Eén Maarten Boeve is niet genoeg. We waren druk op zoek naar een linksback, en zeker naar een linker centrale verdediger. Dat hebben we in hem denk ik gevonden. Ook moeten we de komende jaren wat overbruggen met het inpassen van jeugd. Dan is het goed ervaren jongens te hebben die de jeugd kunnen meenemen.”

Bij CSV vertrekken verdedigers Joost Krijns, Rob Diderik en Jeremy Jonker naar respectievelijk Excelsior’31, Sparta Nijkerk en SC Genemuiden. Daarnaast stopt Charlie van der Hulst. Met Fabian Put (Rohda Raalte) en Mike Peters (Bennekom) haalden de Apeldoorners al twee verdedigers binnen voor volgend seizoen. 

Amateurvoetbal