Volledig scherm
Voetbal: CSV Apeldoorn v SC Genemuiden: Apeldoorn Sander Krijns, Roelof de Jong © Wout van Zoeren

CSV Apeldoorn in geweldige strijd langs Genemuiden

CSV Apeldoorn heeft zichzelf een zeer goede dienst bewezen door kampioenskandidaat SC Genemuiden met 2-1 te verslaan. Door de overwinning staan de rood-gelen met nog twee wedstrijden te gaan vier punten boven de nacompetitieplekken voor degradatie.

Volgende week, uit bij DFS in Opheusden, kan CSV zich dus verzekeren van nog een jaar spelen in de hoofdklasse. DFS heeft niks meer om voor te spelen, evenals Sparta Nijkerk, de laatste tegenstander van het seizoen voor de Apeldoorners.

Geweldige strijd

In een geweldige strijd was het uitgerekend Jeremy Jonker die na een klein kwartier de score opende. De centrale verdediger, die het liefst op het middenveld speelt, maakte zijn eerste goal van het seizoen na een fraaie solo tegen de club waar hij in de zomer naartoe gaat. Jonker speelde verder ook een prima partij, waardoor ze bij Genemuiden de handjes hebben dichtgeknepen.

Aansluitingstreffer

In de 29ste minuut verdubbelde Sander Krijns de score. Gedurende de wedstrijd kreeg CSV voldoende mogelijkheden om het duel te beslissen, maar in plaats daarvan kregen ze twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer om de oren. In de bizar spannende slotfase leek meerdere keren de gelijkmaker te vallen, maar keeper Patrick Jansen liet wederom zien een uitstekende keeper te zijn. Genemuiden lijkt door de nederlaag het kampioenschap te kunnen vergeten.

CSV Apeldoorn – SC Genemuiden 2-1 (2-0). 14. Jeremy Jonker 1-0, 29. Sander Krijns 2-0, 67. Sijmon Eenkhoorn 2-1.

Amateurvoetbal