Volledig scherm
Maikel Lange ligt verslagen op de grond na de degradatie van CSV Apeldoorn. © Wout van Zoeren

CSV Apeldoorn verdwijnt na acht seizoenen uit de hoofdklasse

CSV Apeldoorn is gedegradeerd. Tijdens het eerste nacompetitieduel ging het al mis. Jesper van Dalen scoorde namens Roda ‘46 in blessuretijd het enige doelpunt (0-1).

Hiermee komt er een eind aan acht jaar hoofdklasse voor CSV Apeldoorn. Vorig jaar speelde de ploeg van Jeroen Burghout zich op het randje veilig, ditmaal lukte dat niet. De verliespartij tegen Roda, die dit seizoen achtste in de eerste klasse werd en de eerste periodetitel won, betekende de achtste nederlaag op rij. Gezien het seizoen, is degradatie geen onverdiende zaak.

Heel de wedstrijd lang leek een verlenging in de maak. In de eerste helft kreeg Roda de meeste mogelijkheden, maar het was Maikel Lange die namens CSV uit een voorzet de bal tegen de paal schoot. Het niveau was van beide ploegen zeer matig, waardoor de verwachting van een fraai schouwspel op sportpark Orderbos de prullenbak in kon.

In de tweede helft leek Bruce Schotman meteen te scoren. Zijn kopbal raakte de paal, terwijl de keeper aan de grond genageld stond. De ruimtes voor Roda om aan te vallen werden ondertussen steeds groter. Zij produceerden het ene na het andere gevaarlijke moment, maar CSV bleef overeind. Totdat het allerlaatste moment aanbrak. Van Dalen kwam vanaf links voor de zestien naar binnen, en schoot tegendraads raak. Patrick Jansen was voor het eerst tijdens de wedstrijd kansloos.

CSV Apeldoorn - Roda ‘46 0-1 (0-0). 90+3. Jesper van Dalen 0-1. Bijzonderheid: CSV Apeldoorn degradeert.

Amateurvoetbal