CSV Apeldoorn verdwijnt via penalty's uit bekertoernooi

video / BEKER OOSTCSV Apeldoorn is uitgeschakeld in de oostelijke districtsbeker. Tegen Juliana’31 uit Malden bogen de Apeldoorners een 0-2 achterstand om in een 2-2 stand, maar bij de strafschoppenreeks waren de gasten koelbloediger.

In de eerste helft kwam CSV er niet uit, waardoor bijna alles op de helft van de rood-gelen gebeurde. Keeper Dean Bredewolt tikte na ongeveer een kwartiertje knap de bal uit de rechter hoek, maar tien minuten voor rust was het voor Juliana, hoofdklasser op zondag, raak in de andere hoek.

De 0-2 in het tweede bedrijf leek beslissend. CSV kwam er vlak na rust wel eenmaal goed uit en raakte ook tijdens de wedstrijd twee keer de lat, maar er was niemand die illusies koesterde dat er een resultaat gehaald kon worden. Zelfs niet na de 1-2 van Fedde Timmer, drie minuten voor tijd.

De thuisclub werd niet gevaarlijk meer. Tot de allerlaatste seconde. Verdediger alias stormram Fabian Put tikte na een voorzet in en zorgde voor een penaltyserie.

Rachig Boughalab begon de Apeldoornse serie door op de lat te schieten. Sebastian van Laar en Romano Luhukay schoten wel raak en Bredewolt pakte een pingel, maar de strafschop van Joey Bosz ging over. Zodoende stopte het bekeravontuur van de eersteklasser.

Oost, beker, eerste ronde: CSV Apeldoorn – Juliana ’31 2-2 (0-1), Juliana'31 wns. 34. Robin Rafael 0-1, 76. Lars Peters 0-2, 87. Fedde Timmer 1-2, 90+3. Fabian Put 2-2.

Volledig scherm
Dean Bredewolt kon een penalty pareren, maar CSV Apeldoorn sneuvelde wel in het bekertoernooi. © Wout van Zoeren

Amateurvoetbal