Jeffrey van Amersfoort van CSV Apeldoorn probeert een voorzet van Furkan Alakmak te blokken. CSV-keeper Dean Bredewolt kijkt toe
Volledig scherm
Jeffrey van Amersfoort van CSV Apeldoorn probeert een voorzet van Furkan Alakmak te blokken. CSV-keeper Dean Bredewolt kijkt toe © Wout van Zoeren

CSV-trainer Burghout: ‘Ik kan mezelf niet meer zijn’

CSV Apeldoorn verloor zaterdag met 2-3 van koploper DFS. Maar belangrijker: het rommelt tussen spelers en trainer bij de eersteklasser.

De Apeldoorners waren nog wel dicht bij een puntje toen Steven van Es in de laatste minuut van de blessuretijd op de lat kopte. CSV Apeldoorn-coach Jeroen Burghout, die afgelopen week zijn vertrek na dit seizoen aankondigde, zag zijn ploeg al heel snel op voorsprong komen. Maar koploper DFS uit Opheusden strafte daarna in korte tijd Apeldoornse verdedigingsfouten af en liep uit naar 1-3. CSV maakte het nog wel spannend in de slotfase, maar bleef met lege handen achter.

Aansluiting verloren

Dat DFS uit zicht is, met negen punten voorsprong, is geen ramp volgens Burghout. ,,In het begin van het seizoen hebben we een goede flow gehad, nu hebben we de aansluiting met de top verloren. Nu staan we waar we volgens onze doelstelling horen te staan, zesde.”

Zo lijkt de derde-periodetitel de enig overgebleven prijs waar Burghout afscheid mee kan nemen, als hij over een halfjaar er tweeënhalfjaar op heeft zitten bij CSV. ,,Het was mijn eigen besluit na dit seizoen te stoppen. Ik kwam in februari 2018 als opvolger van Jürgen Schefczyk en heb hier een paar heel mooie eerste maanden gehad”, memoreert Burghout. ,,We behaalden de doelstelling, handhaving. Vorig jaar was een moeilijk seizoen voor de club. Zowel op als buiten het veld. De laatste tijd heb ik mijzelf afgevraagd of ik hier nog paste en of ik hier mezelf kan zijn. Als je het gevoel hebt dat dat niet meer kan, dan moet je jezelf opladen om hier positief te eindigen en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.”

Geen klik meer

Volgens middenvelder Steven van Es doet Burghout er goed aan de roodgelen te verlaten. ,,Ik denk dat het een verstandig besluit van hem is. Ik weet niet of het de afgelopen jaren de meest gelukkige combinatie is geweest. Het eerste jaar heeft hij het goed gedaan. Maar vorig jaar merkte je dat de klik tussen de trainer en de spelersgroep er niet helemaal was.”

Burghout is het daar niet helemaal mee eens. ,,Tegen de één ben je meer direct dan tegen de ander. De spelers waar je direct tegen bent, zullen dat niet leuk vinden. Ook kan niet iedereen spelen, dus meer dan de helft kan ontevreden raken. Daarnaast spelen we hier niet voor het kampioenschap, wat betekent dat we vaak met tegenslagen te maken hebben. Ook zijn er invloeden van buitenaf, dat maakt het hier ook moeilijk om te werken. In de afgelopen twee jaar heb ik voor tien jaar ervaring opgedaan.”

Dankbaar

Burghout, die pas na het seizoen volledig wil terugblikken op zijn periode bij CSV Apeldoorn en de club dankbaar is voor de kans die hij kreeg, gaat sowieso door in de voetballerij. ,,Ik ben aan het kijken wat een mooie vervolgstap kan zijn. Het is niet zo dat ik sowieso weer coach word. Assistent-trainer op een hoger niveau is een optie. Of een specialistenfunctie, zoals scout.”

Amateurvoetbal