Man van de wedstrijd Louw Korf is middelpunt van  de feestvreugde bij Flevo Boys 2
Volledig scherm
Man van de wedstrijd Louw Korf is middelpunt van de feestvreugde bij Flevo Boys 2 © Peter Dekkers

Cupfighter Flevo Boys 2 blaast Noordscheschut omver

Districtsbeker NoordDe reputatie van Flevo Boys 2 als cupfighter heeft weer een boost gekregen. Het reserveteam van de Emmeloordse hoofdklasser verraste Noordscheschut, de koploper van de eerste klasse. Het werd een eclatante 4-0 overwinning op sportpark Ervenbos. 

Flevo Boys 2 begon sterk met een bal van Louw Korf die de paal toucheerde. Op het kwartier draaide Henry Huijsmans een vrije trap met windje mee de kruising in. Korf verzuimde daarna de tweede Flevo Boys-treffer te maken. Pas daarna nam Noordscheschut het initiatief. 

Na rust voorkwam keeper Jeffrey Meijer de gelijkmaker van Robin Sikken. Vlak daarna scoorde de thuisploeg via Huijsmans, op aangeven van Korf. De man van de assist was vijf minuten later de maker van de 3-0 toen hij de hele Noordscheschut-verdediging inclusief keeper eruit liep. Vlak voor tijd kroonde Korf zich definitief tot ‘man of the match’ door ook de 4-0 van afstand binnen te knallen.

In de achtste finale speelt Flevo Boys op eigen veld tegen de gerenommeerde hoofdklasser ACV.

Noord, districtsbeker: Flevo Boys 2 - Noordscheschut 4-0 (1-0). 15. Henry Huijsmans 1-0, 54. Huijsmans 2-0, 61. Louw Korf 3-0, 81. Korf 4-0. Flevo Boys naar achtste finale. 

Amateurvoetbal