Jeroen Kamphuis van Dalfsen.
Volledig scherm
Jeroen Kamphuis van Dalfsen. © Orange Pictures/Kristian Giesen

Dalfsen en Roden houden elkaar bij doelpuntenregen in evenwicht (3-3)

Eerste klasseMet storm Dennis was goed voetbal bijna niet mogelijk. Beide ploegen streden volop voor de winst, want Dalfsen wilde de weg naar boven inslaan terwijl Roden niet verder naar beneden wilde zakken. 

Roden had in de eerste helft in het begin de overhand. Na een waarschuwingsschot van Rutger van der Laan dat de lat teisterde, was het even later wel raak toen Stefan Jansen of Lorkeers een voorzet van diezelfde van der Laan in eigen doel zag belanden. Dankzij een blunder van doelman Klaas Kleiker, hij liet een vrije trap van Joren Rietman onder zich doorgaan, was het vlot 1-1.

In de 38ste minuut gebruikte Jeroen Kamphuis goed zijn lichaam, waarna Remco Hultink de voorzet van Daan van der Vegt simpel kon binnentikken: 1-2.

Na rust was het snel gelijk door Guido Bos, die een voorzet binnenknikte. Beide teams gingen daarna volop voor de winst. Toen Robin van der Tuin Koen Sloot en Jansen of Lorkeers van de sokken had gekegeld en de 2-3 binnenschoot, leek Roden de zege binnen te halen. Dalfsen bleef echter knokken voor een goed resultaat en de kleine Vince van den Anker zorgde vijf minuten voor tijd met een doffe dreun voor de 3-3.

Noord, 1F: Dalfsen - Roden 3-3 (2-1). 17. Stefan Jansen of Lorkeer 0-1 (eigen doelpunt), 22. Joren Rietman 1-1, 38. Remco Hultink 2-1, 47. Guido Bos 2-2, 65. Robin van der Tuin 2-3, 84. Vince van den Anker 3-3.

Amateurvoetbal