SV Dalfsen verloor vorige week met liefst 4-0 van Roden, maar richtte zich zondag op: Jubbega werd met 2-3 verslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
SV Dalfsen verloor vorige week met liefst 4-0 van Roden, maar richtte zich zondag op: Jubbega werd met 2-3 verslagen. © Kristian Giesen

Dalfsen herstelt zich knap, VENO stunt tegen koploper Emmeloord, Hoonhorst boekt eerste zege in vijf maanden

Overzicht ZwolleDit weekend stond er eigenlijk geen divisievoetbal op het programma, maar vanwege de sneeuwval van vorig weekend werd er toch gevoetbald in de derde en vierde divisie. Zo zette Staphorst een belangrijke stap richting handhaving, terwijl Berkum in de vierde divisie de kraker tegen d’Olde Veste’54 won. SC Genemuiden verloor in diezelfde vierde divisie de laatste strohalm voor de titel. In de lagere competities won WVF de Zwolse derby tegen ZAC, terwijl DESZ klop kreeg van Unicum.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?