Raymon van Emmerik (l) en Ahmet Izci halen de gemiddelde leeftijd bij Davo niet echt naar beneden.
Volledig scherm
Raymon van Emmerik (l) en Ahmet Izci halen de gemiddelde leeftijd bij Davo niet echt naar beneden. © Milan Keskin

Davo haalt met Van Emmerik en Izci vracht ervaring in huis

SPELERSCARROUSELTrainer Johan van Ommen van Davo heeft de selectie voorzien van de nodige ervaring. Doelman Raymon van Emmerik (39) en Ahmet Izci (32) sluiten na de zomer aan bij de vierdeklasser.

,,Een terugkeer op het oude nest”, zo noemt de ervaren Ahmet Izci zijn overstap. De routinier komt op aandringen van oude ploeggenoten over van buurman Turkse Kracht. Mede door blessures verloor Izci zijn vaste plaats bij de derdeklasser, nu wil hij zijn jeugdliefde vooruit helpen.

Doelman Raymon van Emmerik volgt het spoor van trainer Van Ommen van Sportclub Deventer naar Davo. De ervaren goalie doelman acteerde namens NEC vijf keer in de eredivisie (2006) en speelde tot 2018 bij IJsselmeervogels op aansprekend niveau. De ervaren sluitpost wordt tevens keeperstrainer bij de Davo-jeugd, hij hoopt op termijn te beginnen met zijn eigen keepersschool.

Eerder besloten Damian Dziegielewski en Mohamed Ghoudane (beiden Sportclub Deventer) al tot een overstap naar Davo. Trainer Van Ommen rekent op nog meer vers bloed op Rielerenk.

Amateurvoetbal