Dylan de Bruin - midden, in de derby tegen Niels Verschuur van WSV - denkt dat Columbia komend seizoen een nieuwe poging kan wagen om de eerste klasse te bereiken.
Volledig scherm
Dylan de Bruin - midden, in de derby tegen Niels Verschuur van WSV - denkt dat Columbia komend seizoen een nieuwe poging kan wagen om de eerste klasse te bereiken. © Maarten Sprangh

De Bruin gaat met Columbia nu voor titel zonder nederlaag

KOPLOPERSDe voetbalcompetitie is afgebroken vanwege de coronacrisis. Dat is zeker niet het belangrijkste in deze dagen, maar toch. Hoe denken de koplopers uit de stilgevallen competities over de komende tijden? Een serie met topteams, ieder op zijn niveau. Deel 12: Columbia.

Oost (zo), 2J
Columbia (+9)

De Apeldoorners laten al het hele seizoen zien te sterk te zijn voor de tweede klasse. Alleen de uitwedstrijd tegen ATC’65 ging verloren (6-4, in oktober), verder werden alle duels gewonnen. Ook in de districtsbeker schakelde Columbia al vier hoger spelende clubs uit. De club speelde slechts één keer eerder in de eerste klasse, in het seizoen 1991/1992.

Spits Dylan de Bruin (21): „Wat er gebeurt is allemaal heel dramatisch. Het voetbal blijft bijzaak. Dat zegt natuurlijk iedereen, maar het is wel zo. Neemt niet weg dat het voor ons heel ongelukkig is, juist omdat we zo toe waren aan een nieuwe uitdaging. Dat geldt ook voor mijzelf. Ik schiet ze er makkelijk in de laatste jaren - 14 in dit seizoen - en zou dat graag op een niveau hoger willen laten zien.”

Quote

We houden de selectie intact en gaan op zoek naar een nieuw doel

Dylan de Bruin, Columbia

Columbia hoopt nog dat zij de plek in kunnen nemen van één van de clubs die overstapt naar het zaterdagvoetbal. Mocht dat niet lukken dan vreest De Bruin niet dat Columbia volgend seizoen te maken krijgt met een motivatiedip. „Daar ben ik niet bang voor. We hebben een team met een aantal oudere spelers, die al het nodige hebben meegemaakt. We houden de selectie ook intact, dus we gaan weer op zoek naar een nieuw doel en dat is ongeslagen kampioen worden. Dat is ons dit jaar niet gelukt, dus het kan nog beter.”

Amateurvoetbal