Volledig scherm
Dennis Oplaat bij de poort van De Hoven. © Arjan Gotink

De Hoven bereikt krankzinnige score tegen Eendracht Arnhem: 18-0

vijfde klasseDe Hoven heeft het thuisduel tegen Eendracht (Arnhem) in 5E met liefst 18-0 gewonnen. Assistent-trainer Günther Klumper van de club uit Zutphen kon zijn ogen niet geloven. ,,Het was aanvallen op één doel en natuurlijk werden de nodige kansen gemist, anders was de score boven de twintig uitgekomen.”

Klumper herkende ook de nodige problemen aan Arnhemse kant. ,,De tegenstander is gedegradeerd uit de vierde klasse en naar ik heb begrepen is het hele team van het vorige seizoen opgestapt. Ze hebben het opgevuld met jeugd en spelers uit de lagere elftallen, maar het beslist te weinig om resultaat te boeken.”

Het is een weelde voor De Hoven, dat vorig seizoen eindigde met een puntenaantal van -5. Op initiatief van speler Dennis Oplaat keerden een aantal oud-spelers terug naar De Hoven. Het lijkt vooralsnog zijn vruchten af te werpen, want uit twee wedstrijden pakte de ploeg de volle mep van zes punten.

Ondanks de enorme score, bleven de bezoekers sportief spelen. Klumper: ,,Ook naar elkaar toe was er geen onvertogen woord. Het zal er uiteindelijk wel op uitdraaien dat het elftal teruggetrokken wordt uit de competitie en dat is niet bevorderlijk voor het verloop ervan.”

Amateurvoetbal