Volledig scherm
Foto De Mezen - Eelde © Marco Jansen

De Mezen genekt door dodelijk efficiënte strafcorner Eelde

hockeyDe Mezen kon ondanks een vroege voorsprong op eigen veld Eelde niet verrassen. De bezoekers uit Drenthe wonnen door meerdere strafcorners met 2-6. De Mezen staat na vijf wedstrijden voorlaatste in 2D.

De Harderwijkse hockeyers kwamen al na vijf minuten 1-0 voor. Nieuwkomer Jonathan Kruk veroverde de bal aan de linkerkant. De oud-speler van Eelde gaf de bal mee aan Bart Schopman, die na een solo-actie doeltreffend afrondde.

De eerste strafcorner die Eelde kreeg, leverde direct een doelpunt op. Ook de tweede strafcorner van de bezoekers was raak: 1-2 na het eerste kwart.

In het tweede kwart kreeg De Mezen een strafbal tegen. De Mezen dacht aan een reglementaire actie van lijnstopper Karst van Eeden die de bal op zijn handschoen kreeg, maar de scheidsrechter gaf een strafbal en Eelde bepaalde de ruststand op 1-3.

De tweede helft stond De Mezen bij een omschakeling niet goed en vergrootte Eelde de marge met de derde gescoorde corner en de vierde treffer van Tim Holtman naar 1-4.

Robin Bunt gaf de thuisploeg nog een beetje hoop. De aanvoerder maakte uit een vrije bal een actie en sloeg de bal vanaf rand cirkel in de verre hoek. Het was even later alweer 2-5 door het enige velddoelpunt van Eelde. Uit een goed uitgespeelde corner bepaalden de bezoekers de eindstand op 2-6.

Tweede klasse D: De Mezen - Eelde 2-6 (1-3). Doelpunten De Mezen: Bart Schopman, Robin Bunt.

Amateurvoetbal