De heftige strijd om het kampioenschap tussen ABS en Holten is in rook opgegaan door de beslissing om de competitie stop te zetten.
Volledig scherm
De heftige strijd om het kampioenschap tussen ABS en Holten is in rook opgegaan door de beslissing om de competitie stop te zetten. © Ronald Hissink

De stille hoop van ABS-trainer Van der Hoop is verdwenen

KOPLOPERSDe voetbalcompetitie is afgebroken vanwege de coronacrisis. Dat is zeker niet het belangrijkste in deze dagen, maar toch. Hoe denken de koplopers uit de stilgevallen competities over de komende tijden? Een serie met topteams, ieder op zijn niveau. Deel 7: ABS.

Oost (zo), 4G
ABS (+6 ten opzichte van Holten, 1 wedstrijd meer gespeeld)

Ondanks het kampioenschap in de derde klasse B vertrok Hans van der Hoop afgelopen zomer verrassend bij Wijhe’92. Met vierdeklasser ABS uit Bathmen leek hij op weg naar een tweede kampioenschap op rij. Maar de KNVB maakte woensdagavond aan ‘Hoop’s’ hoop een einde.

,,Natuurlijk is voetbal op dit moment maar bijzaak, maar desondanks heb ik toch een sporthart dat door klopt. Dat sporthart huilt, al is het een logische beslissing van de bond die de minste discussie zal geven. We wonnen de laatste acht competitiewedstrijden, dus we zaten in een ontzettend goede reeks. Voor de club en voor de spelers is het vervelender dan voor mij, want de club zou voor het eerst in twintig jaar weer kampioen kunnen worden. Dat leefde enorm binnen de vereniging. Zodoende valt deze beslissing rauw op het dak.”

Quote

De club zou voor het eerst in twintig jaar weer kampioen kunnen worden

Hans van der Hoop, ABS

,,Ik koos voor deze club vanwege het potentieel wat ik zag. We hebben het doel gesteld dat we graag binnen twee jaar promoveren. Dat die kans, mede door een periodetitel, vrij groot was laat zien dat het een goede beslissing was. Het is een hechte groep die door de club zelf zijn opgeleid, dus ik ga ervan uit dat de ploeg bij elkaar blijft, al hebben we het daar nog niet over gehad. Dan moeten we het volgend jaar laten zien. Het doel om een derdeklasser te worden blijft immers hetzelfde.”

Amateurvoetbal