Volledig scherm
PREMIUM
Het huis van DVS’33, zaterdag het strijdtoneel van de derby tegen VVOG. © Foto Freddy Schinkel

De Veluwse hoogmis: ‘mooi voetbal’ versus passie en strijd

dvs'33 - vvogDe hoogmis van het Veluwse amateurvoetbal, zo mag DVS’33 tegen VVOG, zaterdag (14.30 uur) in Ermelo, wel genoemd worden. De verslaggevers Marco Jansen (DVS’33) en Bastiaan Vrijhof (VVOG) kijken vooruit aan de hand van vier stellingen.

DVS’33 is de favoriet.

Jansen: DVS’33 staat al jaren hoger op de ranglijst, maar een garantie voor een derbyzege is dat allerminst. Van de afgelopen vier edities wonnen beide clubs eenmaal en eindigde de derby tweemaal onbeslist. De ploeg uit Ermelo speelt doorgaans het betere voetbal, maar niet alle spelers kunnen mee in de strijdlust die door de Harderwijkers wordt getoond. Ook de druk van de favorietenrol speelde enkele keren parten.

  1. Voetbalprogramma Zwolle e.o., 29 februari en 1 maart; laatste Meppeler derby in de hoofdklasse
    PROGRAMMA

    Voetbalpro­gram­ma Zwolle e.o., 29 februari en 1 maart; laatste Meppeler derby in de hoofdklas­se

    De Meppeler derby tussen MSC en Alcides wordt zaterdag voor het laatst gespeeld op hoofdklasseniveau. Tenminste, als het weer het toelaat. De hoofdklassers van nu spelen volgend seizoen in ieder geval op een ander niveau, omdat MSC overstapt naar het zaterdagvoetbal. Het programma voor komend weekeinde is bescheiden, met inhaalwedstrijden in de lagere klassen. In district Noord spelen d’Olde Veste en Staphorst 2 voor een plaats in de kwartfinale van de beker.

Amateurvoetbal