Volledig scherm
Dennis van den Driessche stopt in de zomer alweer bij VENO. © Martijn Bijzitter

Dennis van den Driessche stopt na één jaar bij VENO

TRAINERSCARROUSELOf VENO nu tweedeklasser blijft of afdaalt naar de derde klasse, volgend seizoen staat er hoe dan ook een andere trainer voor de Vollenhovense groep. De huidige trainer Dennis van den Driessche (34) heeft woensdagavond zijn vertrek aangekondigd, aan het einde van het seizoen.

VENO heeft het als promovendus uitermate zwaar in de tweede klasse. Met vier punten uit tien wedstrijden sluit het de rij. Wel werd er afgelopen zondag voor het eerst gewonnen in en tegen Drachten (2-3).

Toch zijn de matige prestaties niet de reden voor het vertrek van de trainer, die dit seizoen overkwam van SC Franeker. ,,Er zit een behoorlijk verschil in visie en denkwijze als het gaat om doorschuiven van jeugdspelers naar de hoofdmacht. Ik zie dat niet op korte termijn verbeteren”, zegt Van den Driessche. Hij doelt daarmee op het inzetten van jeugdspelers in het eerste. De club wil maximaal één speler per wedstrijd doorschuiven. Van den Driessche kan daar niet mee uit de voeten en wil meer.

Dat verschil heeft uiteindelijk geleid tot zijn vertrek in de zomer. De trainer wil dat doen met handhaving. ,,Mijn team, staf en ik zullen er alles aandoen om VENO te behouden voor de tweede klasse.’’

Amateurvoetbal