Discutabele treffer levert Rohda de winst op in derby tegen Heino

SALLANDSE STRIJDDe ontlading bij thuisploeg Rohda Raalte na afloop was veelzeggend. De Sallandse derby leek voor de vijfde keer in zeven wedstrijden in een gelijkspel te eindigen, maar een discutabele treffer van Lars Kamperman Leferink in de slotminuut dompelde Heino in diepe rouw: 2-1.

Verwachtingsvol werd door de aanhang van Heino uitgekeken naar de wedstrijd tegen buurman Rohda. De grote vorm bij de Raaltenaren ontbreekt nog en de koppositie van Heino zorgde, net als bij de vorige ontmoeting, voor het nodige vertrouwen.

Op het veld was daar lange tijd overigens niets van terug te zien. Heino trok zich terug rondom het eigen strafschopgebied en werd bovendien nog eens gesteund door een uiterst gelukkige openingstreffer. Luc Fakkert zag dat de bal via zijn kuit achter doelman Van Oldeniel in het net belandde.

Rohda had vervolgens het meeste balbezit, ging op jacht naar de gelijkmaker, maar vond nauwelijks openingen in de hechte defensie van Heino. Tot het moment dat een diepe bal op de rug van Mart Lugtenberg belandde. De gelijkmaker was minstens zo curieus als de openingstreffer van de gasten.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in balans, kansen waren schaars. Toch ging de zege naar Rohda. Een hoekschop van Lugtenberg werd met de hand verlengd door Deniz Sahbaz en binnengewerkt door invaller Kamperman Leferink. De heftige protesten van de spelers van Heino mochten niet baten en leverde routinier Melvin Velthuis zelfs nog een rode kaart op.

Door de zege is Rohda voor tenminste een dag koploper van de eerste klasse. Heino likt de wonden.

Oost, 1E: Rohda Raalte - Heino 2-1 (1-1). 17. Luc Fakkert 0-1, 29. Mart Lugtenberg 1-1, 90. Lars Kamperman Leferink 2-1. Rode kaart: 90+4. Melvin Velthuis (Heino, 2x geel).

Volledig scherm
Mart Lugtenberg probeert tussen Jeroen Bos en Maruis Deckers door te slalommen. Lugtenberg valt op met een goal en een assist. © De Stentor Ronny te Wechel

Amateurvoetbal