Volledig scherm
AZC ging op eigen veld ten onder tegen VDZ: 0-1. © Jos Mulder

Doek valt voor AZC na vier seizoenen in de tweede klasse

degradatieVoor AZC is de nacompetitie al na één duel voorbij. De ploeg uit Zutphen verloor op eigen veld met 0-1 van het Arnhemse VDZ en is door dit resultaat officieel gedegradeerd uit de tweede klasse.

Na een gelijkopgaande beginfase kwam VDZ medio eerste helft op voorsprong door een rommelgoal van Bas Mulder (0-1). Na een half uur kreeg AZC een grote kans op de gelijkmaker, maar VDZ-doelman Ceelen hield stand. Op slag van rust kreeg VDZ nog een uitstekende mogelijkheid, maar het Arnhemse schot miste doel.

Rood

Een kwartier na de thee moest AZC speler Clay Havenaar na een onbesuisde actie en het daarop volgende commentaar, met twee gele kaarten vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Beide teams kregen vervolgens nog een handvol mogelijkheden, maar tot een treffer leidde dat niet.

Door de 0-1 nederlaag is AZC klaar en komt de ploeg na vier jaar tweede klasse volgend seizoen uit in de derde klasse. VDZ zal nog twee wedstrijden moeten winnen om vanuit de derde klasse te promoveren, te beginnen volgend weekend tegen OBW.

Nacompetitie 2e klasse/3eklasse

AZC – VDZ: 0-1 (0-1). 22. Bas Mulder (0-1). Bijzonderheden: Rode kaart Clay Havenaar.

Amateurvoetbal