Volledig scherm
Barry Ditewig speelde als ervaren dertiger nog een jaar bij Alcides. © Wilbert Bijzitter

Doelman Ditewig houdt het ineens voor gezien

SPELERSCARROUSELNa twee wedstrijden in het nieuwe seizoen stopt Barry Ditewig (41) plotseling met keepen. De doelman uit Steenwijk kan zich niet meer motiveren voor een heel seizoen bij ONS Sneek in de derde divisie.

Ditewig stond tijdens de eerste duels van het seizoen nog in het doel van de Friezen, die verloren van Jong Almere City FC (0-6), en ADO'20 (0-3, KNVB-beker). Hij heeft de clubleiding van ONS donderdag laten weten dat het genoeg is geweest.

Ditewig kwam in de zomer van 2017 van Alcides naar Sneek en kan terugkijken op een even lange als gave loopbaan. Ditewig werd opgeleid bij VRC in Veenendaal en speelde een tijdje in de opleiding van Feyenoord. Hij speelde voor SC Heerenveen, FC Emmen, SC Veendam en ADO Den Haag meer dan tweehonderd wedstrijden in het betaald voetbal. Op gevorderde leeftijd was hij nog succesvol met Achilles'29 (topklasse) en Spakenburg, via Alcides belandde hij bij ONS toch weer in de derde divisie. Daar is dus nu de punt gezet.

  1. Voetbalprogramma Zwolle e.o., 29 februari en 1 maart; laatste Meppeler derby in de hoofdklasse
    PROGRAMMA

    Voetbalpro­gram­ma Zwolle e.o., 29 februari en 1 maart; laatste Meppeler derby in de hoofdklas­se

    De Meppeler derby tussen MSC en Alcides wordt zaterdag voor het laatst gespeeld op hoofdklasseniveau. Tenminste, als het weer het toelaat. De hoofdklassers van nu spelen volgend seizoen in ieder geval op een ander niveau, omdat MSC overstapt naar het zaterdagvoetbal. Het programma voor komend weekeinde is bescheiden, met inhaalwedstrijden in de lagere klassen. In district Noord spelen d’Olde Veste en Staphorst 2 voor een plaats in de kwartfinale van de beker.

Amateurvoetbal