Erik Rotman - rechts, tegen Nunspeet scorend uit een penalty - blijft langer dan verwacht bij DOS Kampen. Hij wordt gefeliciteerd door Jochem van Putten en Twan Knul.
Volledig scherm
Erik Rotman - rechts, tegen Nunspeet scorend uit een penalty - blijft langer dan verwacht bij DOS Kampen. Hij wordt gefeliciteerd door Jochem van Putten en Twan Knul. © Freddy Schinkel

DOS Kampen: Beuling komt terug en Rotman draait bij

SPELERSCARROUSELDOS Kampen heeft weer twee vacatures in de selectie ingevuld. Raymon Beuling keert terug op De Maten na een jaartje bij IJVV. En routinier Erik Rotman heeft besloten toch nog een jaar aan zijn roemrijke loopbaan vast te plakken.

Beuling (23) vertrok vorige zomer opvallend genoeg na de titel van DOS in de tweede klasse naar de buren in IJsselmuiden. Hij was redelijk succesvol bij IJVV - 7 doelpunten in de competitie - maar heeft toch besloten tot een terugkeer bij DOS, in de eerste klasse.

Rotman (34) had in de winter aangegeven dat hij wilde stoppen. Maar de verdediger met het befaamde linkerbeen voelt er niets voor om te stoppen in een afgebroken seizoen. De oud-speler van FC Zwolle (2006/2008) en SC Genemuiden (2008/2018) zal met zijn ervaring ook komend seizoen een belangrijke speler zijn in de selectie van Henk de Velde en Marcel Post.

DOS zag eerder dat met Bas Adema, Kevin Dijkstra, Leroy Krijn, Timo Petersen en Maurice Vespignani vijf spelers uit eigen gelederen hij jawoord gaven. De selectie is daardoor grotendeels rond.

Amateurvoetbal