DOS Kampen kroont zich in ‘finale’ tot kampioen

VideoAls DOS Kampen zaterdag na één minuut al op achterstand komt, houdt iedereen de adem in. Maar alles komt op zijn pootjes terecht, want DOS speelt met 2-2 gelijk tegen Sparta Enschede en is kampioen van 2H.

Het is de eerste de beste vrije trap. De overtreding is van Bas Adema en dan neemt Danny Reinders plaats achter de bal. De aanloop, het schot, keeper Kevin Dijkstra in verlegenheid achterlatend. Na een minuut staat Sparta Enschede al met 1-0 voor (zie video) en dat is precies wat je als DOS niet wil. De schrik is te merken, want de thuisploeg krijgt daarna redelijk wat kansen op een tweede goal.

Die volgt niet en na een half uur komt DOS beter in de wedstrijd. In het eerste kwartier na rust gaat alles volledig op zijn kop. Eerst werkt Raymon Beuling een voorzet van Christian Riemens keurig binnen en zeven minuten later is het feest compleet. Twan Knul is het eindstation van een keurige aanval en hij schiet de 1-2 binnen.

Sparta Enschede moet dan twee keer scoren om kampioen te worden en gaat vol op de aanval. Via voornamelijk Beuling en Allan Bakker volgen er nog DOS-kansen, terwijl Sparta steeds meer druk uitoefent. DOS verdedigt als kerels, maar moet een minuut voor tijd nog wel de 2-2 van Reinders toestaan.

Volledig scherm
Supporters van DOS Kampen vieren de titel al vlak voor tijd © Wouter Foppen

Kampioen na 20 jaar

Een minuut later fluit de scheidsrechter echter af en is DOS Kampen na twintig jaar weer eens kampioen. Het feest wordt groots gevierd, met de uitblinkende aanhang voorop.

2H Oost: Sparta Enschede - DOS Kampen 2-2 (1-0) 1. Danny Reinders 1-0, 49. Raymon Beuling 1-1, 56. Twan Knul 1-2, 90+6. Reinders 2-2

Amateurvoetbal