DVS'33 beslist derby tegen VVOG in slotfase

DERDE DIVISIE + videoDVS’33 heeft na drie mislukte pogingen de derby tegen VVOG weer eens gewonnen. Een dwarrelbal van Soufian Moro besliste de wedstrijd 12 minuten voor tijd: 1-0.

VVOG was in de openingsfase van de burenstrijd de betere ploeg, met een vroege kans voor Finn Kluiver, en een gemiste rebound van Bas Wobbes. DVS'33 bracht de gasten met matig uitverdedigen in de wedstrijd, maar kwam na twintig minuten beter voor de dag. Olivier Pilon nam de bal in kansrijke positie op zijn schoen, maar keeper Paul Eppink reageerde met een schitterende reflex. Twee minuten later ging een inzet van Pilon net naast.

In de laatste fase van de eerste helft waren de kansen voor VVOG. Rihairo Meulens verraste Frank van der Burg en legde de bal af op Harrie Kersten, die een afzwaaier produceerde. De grootste kans was voor Wobbes. Caifano Latupeirissa gaf de bal diep op Wobbes; keeper Daan Huiskamp kwam uit en tastte mis. Jeremy Jonker voorkwam in extremis een doelpunt.

VVOG bleef in de tweede helft goed meedoen. De Ermeloërs leefden pas weer op in de 65ste minuut met een schot van Oktay Öztürk dat uit de hoek werd gedoken door Eppink en een knal van Benjamin Roemoen op de paal.

De strijd leek op 0-0 uit te draaien totdat een indraaiende vrije trap van invaller Soufian Moro door niemand werd aangeraakt en in doel verdween. Meulens deed dit kunstje bijna over, maar zijn vrije trap van ver ging rakelings over. 

DVS’33 beëindigde het duel met tien man na een dubbele gele kaart voor Öztürk, maar sleepte de winst over de streep.

Derde divisie: DVS’33 - VVOG 1-0 (0-0). 81. Soufian Moro 1-0. Rode kaart: 90+2. Oktay Öztürk (DVS’33, 2x geel).

Volledig scherm
Vrije trap voor VVOG in de Veluwse derby. © Marco Jansen

Amateurvoetbal