Volledig scherm
DVS'33 was toonaangevend in het duel tegen Goes. © Marco Jansen

DVS'33 blijft foutloos in duel tegen Goes: 4-0

DERDE DIVISIEZonder een moment in problemen te komen boekte DVS’33 een regelmatige winst op Goes: 4-0. De Ermeloërs zijn na drie duels medekoploper in de derde divisie (negen uit drie) en nog zonder tegentreffers (doelsaldo 9-0).

Het eerste gevaar van de Ermeloërs kwam na tien minuten. Oktay Öztürk brak door en werd vlak voor het strafschopgebied uit balans gebracht door Jarreau Manuhuwa. Waar DVS-spelers rood wilden, hield arbiter Schaper het bij geel. 

Het openingsdoelpunt volgde halverwege de eerste helft. De Ermeloërs namen na 24 minuten de leiding. Öztürk gaf een fraaie crossbal op Enrico Patrick en uit zijn voorzet kopte Jushua Patrick raak.

Goes kwam daarna steeds vaker op de DVS-helft. Maar net toen de Zeeuwen wilden aanzetten, scoorde DVS uit een counter. Roemeon draaide zich vrij, gaf mee aan Joshua Patrick, die de bal breed legde op Olivier Pilon: 2-0.

In de tweede helft werd het tempo teruggeschroefd. DVS controleerde de wedstrijd, Goes miste stootkracht. Een kwartier voor tijd maakte Christiaan van Hussen zijn rentree na een blessure. Patrick tekende voor zijn tweede assist met een rush richting achterlijn, waarna Van Hussen de bal in het dak van het doel binnenschoot. 

Op de valreep kreeg de winst meer glans. Enrico Patrick werd gevloerd door Ralph de Kok, invaller Daniël van Warven schoot de strafschop binnen.

Derde divisie: DVS’33 - Goes 4-0 (2-0). 24. Joshua Patrick 1-0, 43. Olivier Pilon 2-0, 82. Christiaan van Hussen 3-0, 89. Daniël van Warven 4-0 (strafschop).

  1. Voetbalprogramma Zwolle e.o., 29 februari en 1 maart; laatste Meppeler derby in de hoofdklasse
    PROGRAMMA

    Voetbalpro­gram­ma Zwolle e.o., 29 februari en 1 maart; laatste Meppeler derby in de hoofdklas­se

    De Meppeler derby tussen MSC en Alcides wordt zaterdag voor het laatst gespeeld op hoofdklasseniveau. Tenminste, als het weer het toelaat. De hoofdklassers van nu spelen volgend seizoen in ieder geval op een ander niveau, omdat MSC overstapt naar het zaterdagvoetbal. Het programma voor komend weekeinde is bescheiden, met inhaalwedstrijden in de lagere klassen. In district Noord spelen d’Olde Veste en Staphorst 2 voor een plaats in de kwartfinale van de beker.

Amateurvoetbal