Volledig scherm
Ali Akla draagt komend seizoen weer het geel en zwart van DVS'33. © BSR Agency

DVS'33 haalt Ali Akla terug, Dekker blijft

SPELERSCARROUSELAli Akla keert komende zomer na vier jaar terug bij DVS’33 Ermelo. De 26-jarige aanvaller komt vanaf de zomer van 2016 uit voor IJsselmeervogels. Hij tekent in Ermelo een contract voor één seizoen.

Akla, uit Almere, vertrok uit Ermelo na een sterk seizoen in de topklasse (2015/2016) en beleefde op de Westmaat een sterk debuutjaar. De afgelopen twee jaar stond hij door blessures vaak buitenspel.

Akla is nu weer fit en kan op meer posities voorin spelen. ,,In de afgelopen maanden heb ik veel contact gehad met Edmund Mijnheer (TC) met wie ik in 2015 kampioen van de hoofdklasse ben geworden. Ik kreeg door het uitgesproken vertrouwen een goed gevoel over een terugkeer. Ook spreek ik nog regelmatig mensen van de club. Als ik weer in de derde divisie zou gaan spelen, zou dat bij DVS zijn. Het is prachtig dat het er nu van komt.’’

Mijnheer stelt dat de gesprekken in een stroomversnelling zijn gekomen en denkt dat Akla met zijn doelgerichtheid, energie en inzet van waarde is voor DVS.

Mioddenvelder Lars Dekker (22) tekent voor één jaar bij met een optie voor nog een seizoen. Hij komt uit de jeugdopleiding van DVS'33 en is geregeld basisspeler. De Ermeloër vertrouwt ook het komend seizoen op voldoende speelminuten.

Amateurvoetbal