Volledig scherm
Simon Ouaali ging met DVS'33 snoeihard onderuit in Lisse. © Bram van de Biezen

DVS’33 krijgt pak slaag van FC Lisse

DERDE DIVISIEIn en tegen Lisse is DVS’33 Ermelo tegen een zware 6-0 nederlaag opgelopen. De Ermeloërs werden volledig weggecounterd. De ploeg van Simon Ouaali staat nog steeds tweede, maar de kloof met Sparta Nijkerk is inmiddels opgelopen tot tien punten.

Het eerste gevaar was nog wel voor de bezoekers, maar de kopbal van Basil Camara werd door de keeper van FC Lisse tegen de lat getikt. Jeffrey Klijbroek zette namens FC Lisse Daan Huiskamp aan het werk, waarna Duindam de ploeg uit de Bollenstreek na een goed kwartier op voorsprong zette, door een vlijmscherpe omschakeling. 

FC Lisse bleef gevaarlijk counteren en de 2-0 leek een kwestie van tijd. De treffer viel na een halfuur, door Ayoud Ait Afkir, die over de rechterkant de DVS-verdediging zijn hielen liet zien. Huiskamp voorkwam dat de schade voor rust nog verder opliep.

De 3-0 kwam echter op het conto van de DVS-keeper, die Kubilay Koylu wilde uitspelen, maar zichzelf overschatte. Het leed voor de Ermeloërs was daarmee nog niet geleden. Duindam won het duel eenvoudig van Jorran van Santen en zorgde met zijn tweede treffer voor 4-0. Huiskamp revancheerde zich enigszins door een schot van ver te keren, maar uit een corner viel de 5-0 doordat Jeffrey Perez Stoof ongehinderd kon inkoppen.

Een eretreffer was DVS’33 niet gegeven, want de inzet van Basil Camara ging ruim over. In plaats daarvan werd het in de laatste minuut nog 6-0 door een subtiel intikkertje van Oussama Siali.

Derde divisie: FC Lisse - DVS’33 6-0 (2-0). 17. Tom Duindam 1-0, 30. Ayoud Ait Afkir 2-0, 59. Kubilay Köylü 3-0, 65. Duindam 4-0, 68. Jeffrey Perez Stoof 5-0, 90. Oussama Siali 6-0.

Amateurvoetbal