Volledig scherm

DVS’33 krijgt pak slaag van IJsselmeervogels

ERMELO – DVS’33 Ermelo is op eigen veld tegen een pijnlijke afstraffing opgelopen tegen IJsselmeervogels. De Vogels hielden met maar liefst 1-6 huis.

De start van IJsselmeervogels was overweldigend want al na 9 seconden schoot Oktay Özturk de bal langs doelman Paul Eppink: 0-1. De Ermeloërs herstelden zich vlot van de dreun. Na een bal naast van Benjamin Roemeon zorgde Kay Velda na 13 minuten voor 1-1. Hij schoot een voorzet van Maurice de Ruiter prachtig in één keer binnen. DVS’33 kreeg een overwicht en was dichtbij 2-1, maar De Ruiter zag zijn inzet miraculeus gestopt door doelman Schaap. Uit de tegenaanval bleken de Vogels dodelijk effectief. Mike van de Laar kreeg teveel vrijheid en zette de Spakenburgers op 1-2. Deze klap kwam DVS niet te boven, want bij de volgende kans viel ook de 1-3. Hayri Pinarci liet zich verrassen door Özturk en uit zijn voorzet kopte Van de Laar zijn tweede binnen.

Na rust deed ook Ali Akla zijn oude club pijn. Na een fraaie actie op de achterlijn bood hij Sherwin Grot een niet te missen kans: 1-4. De Ermeloërs waren verslagen en balverlies van Van Santen strafte Van de Laar af met de 1-5. Akla scoorde tegen zijn oude club en maakte uit een volgende counter 1-6.

Het laatste halfuur had weinig meer om het lijf. De Ermelose fans gaven Ali Akla nog wel applaus toen hij 13 minuten voor tijd naar de kant werd gehaald.

Derde divisie: DVS’33 Ermelo – IJsselmeervogels 1-6 (1-3). 1. Oktay Özturk 0-1, 13. Kay Velda 1-1, 28. Mike van de Laar 1-2, 39. Van de Laar 1-3, 51. Sherwin Grot 1-4, 58. Van de Laar 1-5, 61. Ali Akla 1-6. Scheidsrechter: Ritmeester. Gele kaart: Sahbaz (DVS’33)

DVS’33 Ermelo: Eppink; Van Santen (71. Epe), Wolven, Camara (71. Mijnheer), De Vries; Pinarci, Pot, Vloedgraven (46. Sahbaz), Velda; Roemeon, De Ruiter

Amateurvoetbal