Volledig scherm
Maurice de Ruiter was man of the match met vier doelpunten. © Marco Jansen

DVS’33 met vier goals van De Ruiter veel te sterk voor De Dijk

DVS’33 heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen van De Dijk: 6-0. Maurice de Ruiter scoorde vier keer.

DVS’33 schoot uit de startblokken en stond al na 3 minuten op voorsprong. De in de basis teruggekeerde Benjamin Roemeon gaf de bal voor en Maurice de Ruiter schoot in één keer binnen. De Dijk uit Amsterdam kwam er in het geheel niet aan te pas en werd overlopen. 

Roemeon en Öztürk strandden nog op de keeper, maar De Ruiter liet hem kansloos en schoot een vrije trap onhoudbaar binnen. Een minuut later kopte hij de bal door op de vrijstaande Olivier Pilon: 3-0. De spits maakte er zelf na een individuele actie 4-0 van. Pas na 35 minuten zorgde Zakaria Bourik voor het eerste Amsterdamse doelgevaar met een verraderlijk schot naast. Een handsbal van Basil Camara ontging de scheidsrechter.

De tweede helft speelde DVS een paar tempo’s lager en kon De Dijk aan aanvallen denken. De bezoekers konden op een schot van Bourik na niet gevaarlijk worden. De Ruiter was dat wel en scoorde met een stiftje nadat invaller Berry Powel de bal klaarlegde. De Ruiter maakte ook de 6-0 na een misser in de defensie van De Dijk.

Derde divisie: DVS’33 – De Dijk 6-0 (4-0). 3. Maurice de Ruiter 1-0, 20. De Ruiter 2-0, 21. Olivier Pilon 3-0, 34. Pilon 4-0, 65. De Ruiter 5-0, 71. De Ruiter 6-0.

Amateurvoetbal