Volledig scherm
Richard Plug zag zijn DVS de eerste punten van het seizoen morsen tegen Harkemase Boys. © Orange Pictures/Theo Aalten

DVS’33 pakt punt in topper tegen Harkemase Boys

Derde divisieDVS’33 heeft in Friesland de punten gedeeld met Harkemase Boys: 2-2. Dit betekende het eerste puntverlies voor beide ploegen.

De Ermeloërs speelden een prima eerste halfuur, maar hadden het daarna toch lastig met het fysiek sterke en opportunistische Harkemase Boys.

Van achteruit kwam de bal bij Oktay Öztürk, die zich vrij draaide en van afstand de bal in de hoek plaatste: 0-1 na 7 minuten. Daan Huiskamp kon een kopbal van Henny Bouius oprapen, terwijl zijn collega Eric Jansema zich moest strekken op een inzet van Joshua Patrick. Bij een volgende voorzet was het wel raak. DVS kreeg de bal niet goed uitverdedigd en uit een voorzet van Jari Slort vanaf links kopte Berwout Beimers steenhard raak. Benjamin Roemeon trof namens de Ermeloërs de paal.

Na rust werd de thuisploeg gaandeweg sterker en zakte DVS wat weg. Gonzales schoot de bal nog voorlangs maar tien minuten voor tijd was het wel raak. Henny Bouius liep bij een dieptebal weg uit de rug van Jorran van Santen en legde simpel breed op Berwout Beimers: 2-1. Harkemase Boys dacht zelfs 3-1 te maken, maar Bouius scoorde in buitenspelpositie.

Invaller Rafaël Uiterloo bewees bij zijn debuut zijn waarde voor de Ermeloërs. Hij kopte door op Joshua Patrick, die uit de draai binnen schoot: 2-2.

,,Niet tevreden, maar wel de juiste afspiegeling van de wedstrijd. Dit was wel de lastigste van de vier’’, aldus trainer Richard Plug.

Derde divisie: Harkemase Boys - DVS’33 2-2 (1-1). 7. Oktay Öztürk 0-1, 37. Berwout Beimers 1-1, 79. Beimers 2-1, 84. Joshua Patrick 2-2.

Amateurvoetbal