Volledig scherm
Oktay Öztürk besliste het duel bij ONS in het voordeel van DVS'33. © Bram van de Biezen

DVS'33 slaat in Sneek in laatste kwartier toe

DERDE DIVISIEDVS’33 Ermelo heeft na een week de koppositie in de derde divisie weer terug. Hekkensluiter ONS Sneek gaf goed partij, maar de Ermeloërs wonnen met 1-2. Koploper Sparta Nijkerk, dat DVS vorige week nog dwars zat, ging met 1-0 onderuit bij Stedoco.

DVS’33 kreeg al na 11 minuten met tegenslag te maken door het geblesseerd uitvallen van keeper Daan Huiskamp. Thodorie Velanas kwam voor hem in het veld. Drie minuten later werd de invaller gepasseerd door Oege Sietse van Lingen, die ontsnapte aan de aandacht van de verdediging.

De bezoekers kwamen vier minuten voor rust op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Benjamin Roemeon kopte Joshua Patrick raak in de korte hoek. Beide ploegen kregen nog een kans, maar gingen met een gelijke stand aan de thee.

In de tweede helft kregen Patrick (schot op keeper Justin van der Dam) en Pilon (kopbal over) kansen op de voorsprong, maar het duurde na een serie corners tot de 77ste minuut voor het doelpunt viel. Na hands van Denzel Prijor bij een corner legde arbiter Oosting de bal op de stip en scoorde Oktay Öztürk van elf meter.

Derde divisie: ONS Sneek - DVS’33 1-2 (1-1). 14. Oege Sietse van Lingen 1-0, 41. Joshua Patrick 1-1, 77. Oktay Öztürk 1-2 (strafschop).

Amateurvoetbal