Volledig scherm
Voor DVS'33 duurde het bekeravontuur maar 120 minuten. © Marco Jansen

DVS'33 verlaat bekertoernooi na strafschoppenserie

KNVB-bekerDVS’33 strandde in de eerste ronde van de KNVB-beker. Na een late gelijkmaker van Benjamin Roemeon (1-1) namen de Hagenaars de strafschoppen beter: 2-3. Keeper Daan Huiskamp pakte twee strafschoppen, maar miste zelf de laatste Ermelose penalty.

Bij DVS’33 haakte topscorer Olivier Pilon vlak voor de aftrap af waardoor Soufian Moro, die in eerste instantie op de bank zat, nog snel een warming-up moest doen. De thuisclub miste na zes minuten een riante kans, omdat Roemeon de bal bij een uitbraak achter Jeremy Jonker speelde. Ook Quick, uit de zondag derde divisie, miste een enorme kans: Rachid Bouyaouzan had de bal voor het intikken, maar raakte de bal niet goed.

Moro haakte snel geblesseerd af bij DVS'33, dat vlak voor rust even kon juichen. Maar Joshua Patrick kopte raak in buitenspelpositie.

Na rust werd het tempo opgevoerd. Roemeon passeerde de keeper na een snelle combinatie, maar zijn inzet werd door verdediger Linnenbank ternauwernood van de doellijn gehaald. De Hagenaars werden vastgepind op eigen helft, maar Roald de Vries en Joshua Patrick hadden het vizier echter niet scherp staan.

Het openingsdoelpunt viel verrassend aan de overkant. Gino van van de Water was uit het niets trefzeker na een fout van invaller Luuk Oosterling. Na een verwoed Ermelo’s offensief knalde Roemeon vlak voor tijd van afstand de bevrijdende gelijkmaker in.

Omdat de verlenging niets opleverde, kwam het aan op strafschoppen. Namens DVS'33 scoorden Oktay Öztürk en Mark Bouwman, maar misten Luuk Oosterling en Julian de Ruiter. Keeper Huiskamp stopte de inzetten van Linnenbank en Bouyaouzan, maar miste zelf de laatste penalty.

KNVB-beker, eerste ronde: DVS’33 - Quick 1-1 nv. (0-0, 1-1), Quick wns: 2-3. 79. Gino van de Water 0-1, 90+2. Benjamin Roemeon 1-1.

Amateurvoetbal