Benjamin Roemeon ingesloten door ODIN spelers.
Volledig scherm
Benjamin Roemeon ingesloten door ODIN spelers. © Bram van de Biezen

DVS’33 zet in attractieve tweede helft Odin’59 opzij

Derde divisieDVS’33 heeft een aanval op de tweede plaats van Odin’58 afgeslagen. De Ermeloërs maakten in de slotfase van een attractieve tweede helft het verschil tegen Odin’59: 4-1. Hierdoor blijft DVS tweede en zet het de concurrent uit Heemskerk op vier punten in de stand.

De eerste helft bleef vuurwerk nog uit. Oktay Öztürk zorgde in het eerste kwartier voor het enige gevaar met een afstandsschot net naast. Odin’59 kwam halverwege de eerste helft vaker opzetten en werd door Thom de Vries en Jim Hulleman twee keer gevaarlijk.

Na rust won de wedstrijd rap aan amusementswaarde. Het tempo werd opgevoerd door de thuisploeg, waardoor er meer ruimte ontstond. Toch kwam Odin’59 op voorsprong. Na een ingooi kapte Jayson Jamall Halman Basil Camara uit en vond beheerst de verre hoek.

Twee minuten later was het alweer gelijk. Bij een indraaiende vrije trap van Lars Dekker torende Joshua Patrick boven zijn bewaker uit en kopte knap raak: 1-1. Patrick, na rust een van de aanjagers bij de thuisploeg, had even later weer succes. Ditmaal gaf de Lars Dekker een voorzet vanaf de andere kant en opnieuw kopte de aanvaller raak: 2-1 en zijn tiende deze competitie.

Oktay Öztürk miste een opgelegde kans op 3-1.

De bezoekers uit Heemskerk waren daardoor nog niet verslagen. Thom de Vries werd onder druk van Frank van der Burg gevaarlijk, maar de aanvaller moest er daarna wel geblesseerd uit. Basil Camara maakte hands in de zestien, maar de strafschop van Jayson Jamall Halman werd knap gekeerd door keeper Daan Huiskamp. Vlak voor tijd scheerde een vrije trap van 25 meter van Hulleman rakelings langs de paal.

Odin moest nog meer risico nemen en dat werd in de slotfase afgestraft. Invaller Soufian Moro gaf een dieptebal op Benjamin Roemeon: 3-1. Roemeon bood Olivier Pilon de 4-1.

Derde divisie: DVS’33 - Odin’59 4-1 (0-0). 53. Jayson Jamall Halman 0-1, 55. Joshua Patrick 1-1, 65. Patrick 2-1, 89. Benjamin Roemeon 3-1, 90. Olivier Pilon 4-1. Bijzonderheid: 72. Daan Huiskamp (DVS’33) stopt strafschop van Jason Jamall Halman.

Amateurvoetbal