Volledig scherm
Een fraai aangezicht in Ermelo. © Marco Jansen

DVS’33 zet in tweede helft amateurs van Ajax opzij

derde divisieDVS’33 blijft in de race voor de nacompetitie door een 3-1 zege op de zaterdagamateurs van Ajax. Na een moeizame eerste helft stelden de Ermeloërs met een goede tweede helft orde op zaken: 3-1.

Ajax had in de openingsfase de overhand en kwam een aantal keren door op de Ermelose helft. Sonny Ponk was na tien minuten dicht bij de eerste treffer. Zijn inzet bij een corner werd van de doellijn getrapt. 

DVS kwam niet goed in de vijandige zestien, de Ermeloërs vonden elkaar moeizaam. Na 25 minuten namen de Amsterdammers de leiding door een fraaie vrije trap van Ruben Adneij, wat in die fase niet onverdiend was. Het duel ging over en weer.

Verdediger Frank van der Burg kreeg de beste kans op 1-1, maar zijn kopbal uit een vrije trap van Roald de Vries trof geen doel. Toch kwamen de Ermeloërs nog voor de pauze langszij. Jorran van Santen legde terug op Oktay Öztürk, die met een schuiver de uiterste hoek vond.

Na rust ging Ajax weer in de aanval met de gevaarlijke Misa Danso links voorin. Bij DVS zakte het tempo aanvankelijk in, maar de Ermeloërs schotelden het publiek toch een aantrekkelijke tweede helft voor. 

Van der Burg speelde Coen Vloedgraven aan en uit zijn voorzet scoorde Olivier Pilon bij de eerste paal 2-1. DVS wilde direct zaken doen en drukte door. Öztürk gaf de bal voor met een omhaal en Hollart kopte raak: 3-1.

DVS nam gas terug en Ajax drong een fase stevig aan. Het was aan Van Santen te danken dat dit geen verdere averij opleverde. Aan de andere kant kregen Vloedgraven (vlammend schot naast) en Pilon (redding keeper) nog kansen op meer.

Derde divisie, DVS’33 – Ajax 3-1 (1-1). 25. Ruben Adneij 0-1, 37. Oktay Öztürk 1-1, 63. Olivier Pilon 2-1, 67. Dennis Hollart 3-1.

Amateurvoetbal