Volledig scherm
Het scorebord wordt voor een zesde maal aangepast in Darp. © Wilbert Bijzitter

DVSV doet het wat het kan tegen Steenwijkerwold, maar gaat ten onder

darpEen stunt zat er geen moment in, daarvoor was het verschil tussen koploper Steenwijkerwold en de Darper Voetbal Sport Vereniging gewoon weg te groot. Maar de Darpers deden wel wat ze konden, dus kon eigenlijk iedereen wel uit de voeten met de 1-5 einduitslag.

DVSV promoveerde vorig seizoen een beetje tegen wil en dank. De ploeg maakte zich op voor de nacompetitie in de vijfde klasse, toen er post kwam van de KNVB. De gewonnen periodetitel was al voldoende voor een plekje in de vierde klasse. Daarin heeft de ploeg van trainer Onno Doorten, het maar knap moeilijk: één zege, twee keer gelijk en zeven nederlagen. En maar vijf goals voor.

Daar kwam zondag tegen Steenwijkerwold weliswaar weer een nederlaag, maar ook een treffer bij. Niek Leffers maakte zijn eerste van het seizoen. Daardoor stond of beter gezegd, hing er met rust een 1-3 voorsprong voor de gasten uit Steenwijkerwold, op het scorebord.

In de tweede helft konden de Darpers niets meer klaarspelen en omdat Steenwijkerwold ook nog eens slordig omging met de kansen, bleef het lang 1-3. Uiteindelijk bracht het verschil in niveau, de score op 1-5.

Noord, 4A: DVSV - Steenwijkerwold 1-5 (1-3). 9. Wilko Vroege 0-1, 15. Melvin Bezembinder 0-2 (eigen doel), 22. Niek Leffers 1-2, 44. Boris Bergschot 1-3, 74. Vroege 1-4, 86. Rob ten Wolde 1-5.

Amateurvoetbal