Volledig scherm
DVSV hoeft de finale niet meer te spelen, het team uit Darp mag komend seizoen uitkomen in de vierde klasse. © Wilbert Bijzitter

DVSV gepromoveerd, Balkbrug niet gedegradeerd

AANGEPASTE REGELSDVSV is zonder de finale te spelen gepromoveerd naar de vierde klasse van het zondagvoetbal. Tegelijkertijd is Balkbrug, ondanks een nederlaag tegen FC Harlingen, niet gedegradeerd. De KNVB heeft daarmee alle vrije plaatsen in de hogere klassen opgevuld.

De voetbalbond is dinsdag tot het besluit gekomen om de vijf finales van de nacompetitie voor een plaats in de vierde klasse te schrappen. Twee duels, met onder meer Balkbrug, waren in het weekeinde al gespeeld. De andere drie wedstrijden stonden voor 16 juni in het speelschema.

Daar kan nu een streep door omdat er extra plaatsen zijn vrijgekomen in hogere klassen, waar clubs uit het zondagvoetbal zijn overgestapt naar het zaterdagvoetbal.

Het betekent dat Balkbrug, dat in de eerste ronde van de nacompetitie won van Vilsteren (3-5), in de vierde klasse blijft. DVSV heeft aan de zege van zondag bij Udiros (2-3) voldoende om te promoveren. 

Amateurvoetbal