Dylan van der Stroel ziet af van een vervolg bij asv Dronten, de aanvaller stapt over naar DVS'33.
Volledig scherm
Dylan van der Stroel ziet af van een vervolg bij asv Dronten, de aanvaller stapt over naar DVS'33. © Freddy Schinkel

Dylan van der Stoel verruilt ondanks jawoord asv Dronten voor DVS’33

SPELERSCARROUSELAsv Dronten kan aankomend seizoen niet beschikken over spits Dylan van der Stoel. De 17-jarige aanvaller had een mondelinge overeenkomst met de Drontenaren om te blijven, maar kiest er toch voor om te vertrekken. DVS’33 Ermelo wordt zijn nieuwe club.

Asv Dronten was in de veronderstelling dat Van der Stoel hoe dan ook aankomend seizoen in Dronten zou voetballen, maar niets bleek minder waar. DVS kreeg het voor elkaar om de spits op een andere gedachte te brengen en dat leidde tot wat verbazing bij de Drontenaren. ,,Als ik dit eerder had geweten, was ik graag nog het gesprek met Dylan aangegaan. Die kans hebben we niet gehad. Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van hem dat hij op gesprek was geweest bij DVS en de overstap maakt”, vertelt Patrick Posthuma, de nieuwe hoofdtrainer in Dronten.

Zes doelpunten

Van der Stoel werd halverwege het afgebroken seizoen overgeheveld naar de hoofdmacht en pikte als spits zes doelpunten mee. Posthuma was graag met het talent aan het werk gegaan. ,,We zijn bezig om voor de talenten een individueel ontwikkelingsplan samen te stellen en dat zou er ook voor Dylan komen. We hadden er graag voor gezorgd dat hij in de toekomst de eerste spits van asv Dronten zou zijn. Maar er is nu even een kink in de kabel gekomen.”

Blij zijn ze in Dronten niet. Van der Stoel die plotseling anders besluit en de communicatie vanuit DVS’33, ze hadden het allemaal graag anders gezien. Posthuma vertelt echter dat de deur voor Van der Stoel altijd openstaat. ,,Als hij het niet naar zijn zin heeft, of gewoon terug wil komen, dan is Dylan welkom.”

Van der Stoel komt bij DVS in aanmerking voor JO19-1 of het nieuwe DVS O23-team.

Amateurvoetbal