Volledig scherm
De spelers, staf en supporters van Eefde vieren het kampioenschap. © Aaron Loupatty

Eefde voorkomt Ajax-scenario en wordt ternauwernood kampioen

Het lukte Harfsen net niet om het kampioenschap van Eefde in de weg te zitten. Bij winst of gelijkspel zou Eefde de champagneflessen kunnen ontkurken, en dat kon Eefde ook doen aangezien er ternauwernood een gelijkspel uit het slop getrokken kon worden: 2-2.

De enkele honderden supporters langs het veld brachten de sfeer in de derby er vanaf de eerste minuut in met rookbommen, vuurwerk en spandoeken. Al vroeg leek Eefde in de derby tegen Harfsen op rozen te zitten door een goal van Jorn Braakhekke, maar direct daarop neutraliseerde Harfsen het duel weer dankzij Ruben Wassink. Na een kwartier wist Eefde echter weer op voorsprong te komen. Mitch Elsman verschalkte de Harfsense verdediging waardoor Eefde centimeters van het kampioenschap verwijderd was.

Vijf minuten voor het eindsignaal kwam echter het dramatische Ajax-scenario voor Eefde dichterbij. Harfsen wist op gelijke hoogte te komen dankzij Wilbert Besselink. Aan een gelijkspel had Harfsen alleen niet genoeg om het kampioenschap van Eefde in de weg te zitten, dus zette de ploeg van Wilco Laconi nog even aan. Enkele minuten in de blessuretijd leek het Ajax-scenario dan ook werkelijk uit te komen. Harfsen kwam op voorsprong, totdat de grensrechter een stokje voor het doelpunt van Harfsen stak. Luc Jimmink zou namelijk in buitenspelpositie staan. Waardoor de feestvreugde bij Eefde uitbarstte met liters champagne, vuurwerk en confetti nu ze na 10 jaar weer terugkeren naar de derde klasse.

4E Oost: Harfsen – Eefde 2-2 (1-2). 2. Jorn Braakhekke 0-1, 4. Ruben Wassink 1-1, 16. Mitch Elsman 1-2, 86. Wilbert Besselink 2-2.

Amateurvoetbal