Penalty voor Havelte en daar zijn maar weinig spelers uit Darp het mee eens.
Volledig scherm
Penalty voor Havelte en daar zijn maar weinig spelers uit Darp het mee eens. © Martijn Bijzitter

Een derby vol strijd tussen DVSV en Havelte, maar geen winnaar

fraai afficheHet affiche is o zo fraai, maar de uitvoering valt tegen. DVSV uit Darp en vv Havelte spelen met 1-1 gelijk.

Slechts een paar kilometer asfalt scheiden de twee dorpen van elkaar. Van oudsher is het een derby waarin op het scherpst van de snede wordt gevoetbald. Dergelijke tijden zijn vervlogen. Maar het is, vooral in de tweede helft, inzet boven kwaliteit op deze zondagmiddag. 

Voor iedere meter wordt geknokt. Daarbij vergeet vooral de thuisploeg te voetballen. Havelte toont het betere spel, maar kan het verschil niet maken.

In een erg saaie eerste helft krijgt Havelte verreweg de beste mogelijkheden om de score te openen, maar zeker vijf kansen worden niet benut. De ballen vliegen telkens hoog over het vangnet achter het doel. De scherpte die in de duels wordt gelegd, ontbreekt voor het doel. DVSV, dat tot voor dit duel slechts één keer had gescoord, komt nauwelijks gevaarlijk voor het doel van de bezoekers.

Na rust wordt er nóg meer strijd geleverd. Het publiek, toch gauw een paar honderd man, laat zich horen. Het zorgt een klein beetje voor de derbysfeer van weleer. Het heeft uitwerking op de spelers. Zeker op die van DVSV. De mouwen worden nog maar eens opgestroopt. Toch is het Havelte dat op voorsprong komt. Een wel erg goedkoop gegeven penalty wordt beheerst binnengeschoten door Havelte-aanvaller Jorick van der Galiën.

Het brengt DVSV heel even van de wijs. Maar na vijf minuten dwalen heeft de ploeg dan plots de smaak te pakken. Een aantal kansen volgen en het is uiteindelijk Joeri Wietsma die de gelijkmaker voor z’n rekening neemt. De voormalig jeugdspeler van d’Olde Veste’54 prikt de bal in de verre hoek: 1-1.

Noord 4A, DVSV – Havelte: 1-1 (0-0). 70. 0-1, Jorick van der Galiën. 84. 1-1, Joeri Wietsma

Amateurvoetbal