Vreugde bij de Eerbeekse boys na het fluitsignaal. Ze winnen de wedstrijd met 1-2 die in de laatste minuut beslist werd.
Volledig scherm
Vreugde bij de Eerbeekse boys na het fluitsignaal. Ze winnen de wedstrijd met 1-2 die in de laatste minuut beslist werd. © Pim Velthuizen

Eerbeekse Boys promoveert na doelpunt in laatste seconde

doldwaze slotfaseEerbeekse Boys is gepromoveerd naar de derde klasse. De dorpsclub won de beslissende nacompetitieronde tegen Veluwse Boys na een knotsgekke slotfase met 1-2. Het duel werd gespeeld op de prachtige grasmat van ZVV ’56.

De eerste helft was duidelijk voor Eerbeekse Boys. Na een open begin namen de oranjehemden het volledig over. Danny van Dijk scoorde uiteindelijk op fraaie wijze de 1-0. Even later leek de technische aanvaller via een omhaal de 0-2 te maken, maar de bal werd van de lijn gehaald.

In de tweede helft ontpopte zich een compleet ander spelbeeld. Ditmaal waaide de harde wind voor Veluwse Boys de juiste kant op. Het domineerden de gehele tweede helft en kreeg een aantal zeer goede kansen. Een afstandsschot belandde op de paal, een vlammend schot ging net over, een vrije kopkans werd in de handen van de keeper gekopt en een bal werd van de lijn gehaald.

In blessuretijd scoorde de Veluwenaren alsnog. De keeper van Eerbeekse Boys schatte een lange bal volledig verkeerd in, waarvan Thom van Doesburg kon profiteren. De bank van Veluwse Boys werd gek van blijdschap, maar dat duurde niet lang. In de laatste secondes van de wedstrijd scoorde Thijs Streppel de 1-2, waarna de Eerbeekse bank op hun beurt ontplofte.

Veluwse Boys – Eerbeekse Boys 1-2 (0-1). 10. Danny van Dijk 0-1, 90+2. Thom van Doesburg 1-1, 90+6. Thijs Streppel 1-2.

Amateurvoetbal