Volledig scherm
VVOG juicht na de treffer van Frank Hol. © Bastiaan Vrijhof

Efficiënt VVOG verslaat beloften uit Groningen

VVOG heeft een knappe thuiszege geboekt op Jong FC Groningen. Een collectief hoogstandje van de derdedivisionist vlak na rust was genoeg voor de overwinning: 1-0.

De thuisploeg startte het duel binnen twee minuten met een grote kans, maar de inzet van Wilko Braam werd door Kolbeinn Birgir Finnsson van de lijn gehaald. De bezoekers waren vooral gevaarlijk via afstandsschoten. De poging van aanvoerder Michael Brey was het grootst, maar hij schoot naast het doel van keeper Frans Koornberg.

Direct na de onderbreking kwam VVOG op voorsprong door een fraaie treffer. Wilko Braam hield het overzicht en had een fraaie pass in huis, voor Frank Hol vervolgens een koud kunstje om in het lege doel te schieten. Na de treffer hadden de Harderwijkers de controle over het duel.

Pas in de laatste fase begonnen de Groningers aan te dringen, met een grote kans voor Joël Donald. De spits zag echter hoe Koornberg pijlsnel de bal voor zijn voeten wegplukte. De belofteploeg probeerde het met schoten, maar telkenmale werden deze geblokt. Daardoor hield VVOG de drie punten op De Strokel.

Derde divisie, VVOG - FC Groningen: 1-0 (0-0). 52. Frank Hol 1-0.

Amateurvoetbal