De velden van de amateurclubs - zoals CSV Apeldoorn - blijven zeker tot 28 april leeg, de competitie wordt niet meer hervat.
Volledig scherm
De velden van de amateurclubs - zoals CSV Apeldoorn - blijven zeker tot 28 april leeg, de competitie wordt niet meer hervat. © Rob Voss

Einde seizoen amateurs zonder kampioenen en degradanten

CORONADe KNVB heeft besloten dat de competities in het amateurvoetbal niet meer hervat worden. Het seizoen wordt als ‘niet gespeeld’ beschouwd, zonder kampioenen en degradanten.

De maatregel geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus. Er zijn drie uitzonderingen, de competities waarin voor een Europees ticket wordt gespeeld: Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaal en Eredivisie O19. 

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: ,,Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.”

Amateurvoetbal