Volledig scherm
Youssef el Badey. © Maarten Sprangh

El Badey van Futsal Apeldoorn naar Groene Ster

Youssef el Badey is komend seizoen coach van Groene Ster Vlissingen. In de voorbije competitie was hij trainer bij Futsal Apeldoorn, De fusieclub haalde de play-offs om de landstitel en struikelde in de halve finale over de latere landskampioen Hovocubo.

El Badey was graag bij Futsal Apeldoorn gebleven en de selectie voor komend seizoen was zo goed als rond. De inmiddels ex-voorzitter Derek Kent besloot echter in mei dat hij een stap terug wilde doen. ,,Daardoor kwam er een nieuw bestuur. Zij gaan een doorstart maken”, zegt El Badey. ,,Ik kwam er niet uit met Futsal Apeldoorn, kreeg een aanbieding van Groene Ster en dan is de keuze snel gemaakt.”

De prullenbak in

El Badey was bezig met het samenstellen van een team voor komend seizoen, maar alle afspraken konden de prullenbak in. Futsal Apeldoorn gaat wel verder in de eredivisie, maar met beperkte middelen. Rachid Boughalab is de enige speler die overblijft van afgelopen seizoen. Hij komt uit Apeldoorn en dat is wat de club nu wil: verder met jongens uit de regio.

Abdessamad Attahiri stapt over naar Hovocubo. Tevfik Ceyar, Mohamed Bouraarassi en Ennes van Maasbommel gaan naar FCK De Hommel.

Amateurvoetbal