Volledig scherm
Teleurstelling bij Espel, dat vijfdeklasser blijft. © Mathé van Gerner

Espel ziet poort naar vierde klasse dicht klappen

Het is Espel net niet gelukt om promotie naar de vierde klasse te forceren. In Delfstrahuizen won TOP’63 de saaie finale van de nacompetitie na een vroeg doelpunt: 0-1.

Espel mocht aftrappen, maar keek na vijfentwintig seconden al tegen een achterstand aan. Een lange bal werd opgevangen door een speler van TOP’63, die op zijn beurt Roelof Booy de diepte instuurde. Met een geweldige knal bracht hij de ploeg uit Oppenhuizen op voorsprong: 0-1. Een minuut later had Booy de bal opnieuw voor het inschieten, maar ditmaal redde Espel-doelman Luk.

Na het openingsoffensief van TOP’63 knokte Espel zich terug in de wedstrijd. De sfeer werd grimmiger op het veld en dat resulteerde in een rode kaart voor TOP. Wolter van Erkelens ging met een gestrekt been door op Michiel Maas, hij mocht meteen inrukken.

De tweede helft leek veelbelovend voor Espel, met de wind in de rug en een man meer, maar TOP bleef vrij eenvoudig overeind. Espel speelde te snel de lange bal en wist eigenlijk geen gaatje in de verdediging van TOP te vinden. In de slotfase waren Paul Poels en Cas van Tiggelen nog dichtbij de gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn.

Voor de vierde klasse (Delfstrahuizen): Espel – TOP’63 0-1 (0-1). 1. Roelof Booy 0-1. Rode kaart: 36. Wolter van Erkelens (TOP’63).

Amateurvoetbal