Volledig scherm
Ook al ontstaken de supporters van FC Zutphen fakkels na de 3-2, de club degradeert wel naar de derde klasse. © Sander Dekker

FC Zutphen ontsnapt niet weer: degradatie naar derde klasse

FC Zutphen is er niet in geslaagd zich te handhaven in de tweede klasse. In en tegen Rouveen ging het mis. Een 3-2 nederlaag in de tweede ronde van de nacompetitie zorgde ervoor dat de Zutphenaren volgend seizoen uitkomen in de derde klasse. Het is de tweede degradatie op rij voor de zaterdagtak van FC Zutphen.

In een winderig Rouveen werd al snel duidelijk dat FC Zutphen, net als vorige week tegen BAS uit Biddinghuizen, opnieuw een ontsnapping nodig had. De thuisploeg nam via David Bouwmeester al in de eerste minuut een 1-0 voorsprong. FC Zutphen domineerde vervolgens het duel, maar Rouveen kon naar hartenlust counteren. Een uitbraak van de thuisploeg leverde na zestien minuten een vrije trap op, waaruit Ruud Veerman de 2-0 scoorde.

Via Nathan Greven kwam Zutphen na ruim een half uur spelen terug in de wedstrijd, waarna Jarno Domine de marge al snel weer op twee bracht. De Rouveen-aanvaller kon niet veel later gaan douchen, nadat hij zijn tweede gele kaart ontving.

Tegen tien man kwam Zutphen via een strafschop van Niek Bakkerweerd vroeg in de tweede helft op 3-2. Ondanks een heuse stormloop en kansen voor Rik Vlutters en Sem Veeger bleef het daarbij. Daarmee is degradatie een feit voor de Zutphenaren.

Rouveen - FC Zutphen 3-2 (3-1). 1. David Bouwmeester 1-0, 17. Ruud Veerman 2-0, 36. Nathan Greven 2-1, 42. Jarno Domine 3-2, 47. Niek Bakkerweerd 3-2. Bijzonderheid: 44. Rode kaart Jarno Domine (Rouveen, 2x geel).

Amateurvoetbal