FC Zutphen heeft Mark Severin (tweede van rechts) voor nog onbepaalde tijd geschorst als trainer van het eerste elftal van de zondagtak.
Volledig scherm
FC Zutphen heeft Mark Severin (tweede van rechts) voor nog onbepaalde tijd geschorst als trainer van het eerste elftal van de zondagtak. © FC Zutphen

FC Zutphen schorst trainer van zondagtak na ‘botsing’ met technische commissie

Mark Severin is voor onbepaalde tijd geschorst als trainer van de zondagtak van FC Zutphen. Meerdere bronnen melden dat de oefenmeester op non-actief gesteld zou zijn vanwege een bedreiging aan het adres van een lid van de technische commissie. De club zelf bevestigt dat Severin geschorst is, maar hult zich verder in stilzwijgen.

,,Het klopt dat Mark geschorst is en even van zijn activiteiten is gehaald. Wat de aanleiding is, daar ga ik verder niet op in. Dat is aan Mark zelf”, licht FC Zutphen-voorzitter Hans van Bel toe.

Discussie

De preses bestrijdt dat het te maken heeft met de discussie binnen de fusieclub over de ‘levensvatbaarheid’ van prestatievoetbal op de zondag bij FC Zutphen. ,,Daar heeft het in ieder geval niet mee te maken.” Dan toch met de bedreiging? ,,Ook daar ga ik niet op in. Wat ik wel wil zeggen, is dat we deze situatie zo snel mogelijk proberen op te lossen.”

Ook de voorzitter van de technische commissie, Eelco Wortel, duikt weg. ,,Ik ga hier helemaal niets over zeggen en verwijs je naar Hans van Bel”, klinkt het kortaf.

Mooi weer

Severin zelf speelt mooi weer. ,,Er klopt dat er iets speelt tussen de technische commissie en mij”, bevestigt de geschorste trainer van de zondagvijfdeklasser. ,,Maar ik ben gewoon nog in dienst van de club. Aanstaande zondag zijn we vrij, maar de week erop sta ik gewoon langs de lijn”, stelt hij.

Amateurvoetbal