Michel Feukkink.
Volledig scherm
Michel Feukkink. © Patrick van Gemert

Feukkink begint bij Warnsveldse Boys weer helemaal op nul

TRAINERNa acht seizoenen ging Michel Feukkink weg bij Vorden. Nu staat de trainer aan het roer bij Warnsveldse Boys. Dinsdagavond beleefde Feukkink zijn officiële debuut met een 5-0 bekerzege tegen Etten.

Alsof hij na jaren dezelfde supermarkt te hebben bezocht ineens ergens anders boodschappen doet. Zo voelt de overstap van Michel Feukkink ongeveer. Na acht seizoenen Vorden staat de trainer aan het roer bij Warnsveldse Boys. ,,Natuurlijk is dat spannend’', zegt Feukkink. ,,Na acht jaar ben je aan alles gewend. Je kent de omgeving, het is allemaal eigen. Bij Warnsveldse Boys begin ik weer op nul.”

Door de voordeur

Na acht seizoenen was het simpelweg tijd om te gaan. Dat deed hij door de voordeur. Zijn periode bij Vorden begon in de vierde klasse en eindigde in de tweede klasse. Het leverde hem het erelidmaatschap op. ,,Iemand zei tegen mij: ‘Michel, je had hier wel tien jaar trainer kunnen zijn’. Maar ik had jongens in mijn selectie met wie ik al acht jaar samenwerkte. Zij waren toe aan een nieuw gezicht. Ik begrijp dat, want ik ben zelf ook jarenlang speler van een eerste elftal geweest. Dit was hét moment.”

No-nonsense

Het is voor Feukkink de start van een nieuw hoofdstuk in zijn trainerscarrière. De keuze voor Warnsveldse Boys maakte hij ‘op gevoel’. En het bevalt goed, zo luidt het oordeel na drie weken voorbereiding. ,,Een warme club van no-nonsense. Daar voel ik mij prettig bij. Daarnaast heeft de club de faciliteiten buitengewoon goed voor elkaar. Er is een keeperstrainer op dinsdag en donderdag, ik heb een assistent-trainer die veel kwaliteiten heeft op het gebied van herstel en core stability en op dinsdag en donderdag zijn er meerdere verzorgers aanwezig. Dat is voor elke amateurclub belangrijk.”

Kennismaking

De afgelopen en aankomende weken staan voor Feukkink in het teken van nadere kennismaking met de spelersgroep. Het trainingskamp in Noordwijk, dat Warnsveldse Boys dit weekend belegt, gebruikt Feukkink om de mens achter de voetballer te leren kennen. En het bekerduel tegen Etten van dinsdagavond beschouwde hij als een mogelijkheid om dingen uit te testen. ,,Uiteindelijk moet het team klaar zijn voor de competitie. Dat is het doel.”

Amateurvoetbal